Albert-Lőrincz Enikő psihoterapeut, formator în psihodramă susţine un seminar teoretic – online – cu tema Principalele instrumente ale psihodramei: Metode si tehnici proiective, instrumentele muncii cu visul.

Seminarul teoretic de 10 de ore va avea loc în spațiul online (platforma zoom) în perioada 25-26 martie în limba română; este oferit prioritar persoanelor aflate în formare în psihodramă în cadrul Societăţii de psihodramă “J.L.Moreno”, dar sunt invitaţi şi alţi profesionişti interesaţi de tema seminarului. Taxa de participare este de 25 lei/unitati de munca.

Adresa pentru informatii suplimentare si inscriere: e.albert.lorincz@gmail.com

Prezentarea seminarului:

Psihodrama dispune de instrumente cu ajutorul cărora putem explora viaţa şi din alte perspective decât evocarea conștientă, deoarece implicarea subconștientului/conștientului ajută la o mai bună înțelegere a sinelui și a vieții. Folosind tehnicile proiective și visele – conflictul, stresul, fixarea pot fi prelucrate. Această lărgire a sferei conștiinței contribuie la stimularea procesul de mentalizare și de maturizare psihică.

Tehnicile moreniene pot fi folosite cu succes și în cazul prelucrării viselor. Astfel, exercițiile de rol („role-playing” și „role-taking”) adoptarea (preluarea) rolului, spontaneitatea, creativitatea – combinate cu tehnici specifice prelucrării viselor, sunt elementele de bază prin care se ajunge la înțelegerea viselor din timpul somnului, precum și la conștientizarea unor conținuturi psihice refulate, stocate simbolic. Aceasta este procesul prin care se ajunge la lărgirea sferei conștiinței.

Meoda de lucru: va fi prelegerea și demonstrația.

Se va face clarificarea conceptelor, prezentarea câtorva modalităţi şi tehnici de muncă cu simboluri, precum și fundamentarea teoretică a muncii cu visele. (Element lipsit din majoritatea grupurilor de formare în psihodramă.)

INFORMAȘII SUPLIMENTARE

Munca se va incepe vineri la ora 16. Se va lucra 5 unitati de cate 45 min, pana la 20.15 (cu doua pauze de cate 15 min.) Sambata se fac tot 5 unitati (9-13.15) Celor care se inscriu se vor trimite descrierea tematicii abordate, bibliografie si contractul care trebuie completat, semnat si trimis inapoi mie, inainte de seminar.