📅  Data: 3-5 November, 2023
📍 Locul: Cluj-Napoca, Centrul de Conferințe Platinia, Calea Mănăștur 2-6
💻 Detalii și înscrieri: psihodrama.ro

🎓 Evenimentul este  creditat la CPR cu 20 credite. 

Cele 20 credite profesionale solicitate prin dosarul nr. SCP358CJ/12.09.2023 au fost avizate favorabil în ședința Comisiei Metodologice a CPR din din data de 28.09.2023, printr-o decizie care apoi a fost validată în ședința Comitetului director al CPR din data de 16.10.2023.

Invitație

Dragi colegi, iubitori ai psihodramei,

Suntem încântați să vă anunțăm că anul acesta Conferința Națională de Psihodramă organizată de SPJLM împreună cu ARPsiC, aflată la a 15-a sa ediție, va prilejui reîntâlnirea față în față a profesioniștilor din domeniul psihodramei.

Evenimentul se adresează psihodramaticienilor (practicieni sau în formare), precum și psihoterapeuților sau studenților din alte abordări, care sunt interesați de filosofia și modalitățile de lucru psihodramatice.

Tema conferinței va fi:

Încălzire globală și îngheț social. Crearea climatului de conectare, transformare, vindecare în grupul de psihodramă.

Principalele subiecte de interes:

 • Climatul în grupul de psihodramă: Aspecte privind crearea coeziunii durabile în grup. Cultivarea unui climat suportiv, de acceptare, toleranță, autenticitate și împărtășire. Impactul și gestionarea ”schimbărilor climatice” în grupul de psihodramă.
 • Schimbările globale și psihodrama: Explorarea rolului psihodramei în dezvoltarea de strategii de coping în legătură cu schimbările critice climatice, războiul, tehnologia, amenințările pandemice și altele.
 • Psihodrama într-o lume deconectată: Investigarea impactului pe care îl au înghețul social, singurătatea, deconectarea la nivelul persoanelor și comunităților, precum și explorarea modalităților în care psihodrama poate crea un microclimat de conectare și vindecare.
 • Integrarea tehnologiei: Oportunități și provocări în integrarea tehnologiei în munca psihodramatică pe platforme online.
 • Lucrul cu corpul: Impactul grupului psihodramatic în format fizic asupra dezvoltării interpersonale și vindecării emoționale.
 • Reflecții asupra practicii și dezvoltării profesionale: Împărtășirea de experiențe și insight-uri în practica psihodramatică.
 • Cercetare în psihodramă: Prezentarea rezultatelor studiilor care contribuie la formarea unei baze de date empirice privind eficacitatea psihodramei, concluzii și bune practici.

Locul de desfășurare a Conferinței:

📍 3-4 noiembrie Platinia Cluj

Conferința de Psihodramă se va desfășura în primele două zile pline (vineri și sâmbătă) cu prelegere și workshopuri la Platinia Cluj, un complex modern și accesibil, care oferă intimitate, spațiu de conectare, fiind în același timp aproape de magazine, restaurante, cafenele. https://hotelplatinia.ro/en/conference-hall/

💻 5 noiembrie online Zoom

A treia zi, duminică, se va desfășura online și va conține prezentări de lucrări științifice susținute de membri și studenți ai celor două institute de psihodramă din România.

Înscrieri

Toate locurile la Conferință au fost ocupate. Vă așteptăm cu drag la edițiile următoare!

 • Taxa acoperă:
  • participarea la programul conferinței pentru toate cele trei zile
  • pauze (apă, ceai, cafea),
  • Cină tip cocktail party vineri seara (finger food și open bar).
 • Numărul locurilor este limitat. Pentru utilizarea optimă a locurilor disponibile, taxele nu se restituie în cazul în care cineva nu mai poate participa.
 • Accesul la prelegerea și la workshopurile oferite de invitații internaționali vor avea loc în grup mare, cu acces deschis tuturor participanților. Se va asigura traducerea în limba română.
 • Repartizarea la workshopurile desfășurate în paralel se va face pe baza preferințelor exprimate în formularul de repartizare pe care îl vom trimite spre finalul lunii octombrie, în funcție de numărul de locuri disponibile, în ordinea plăților încasate (conform extrasului bancar al Societății). Nu putem garanta înscrierea la un anumit atelier, dar plata timpurie mărește șansele de a accesa atelierele dorite.

Comitetul științific al Conferinței

 1. Dr. Adela Mihaela Țăranu – Doctor în Științele Educației, Conferențiar universitar, Cercetător Științific Principal, Formator în psihoterapie – psihodramă, Membru în Comisia Profesională a SPJLM, Psihoterapeut principal atestat CPR.
 2. Dr. Mihaela Bucuța – Conf. Univ. Dr. Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Științe Socio-Umane, Director Departamentul de Psihologie. Psiholog clinician, Psihoterapeut formator, Supervizor psihoterapie de grup – Psihodramă. Președinte Asociația Română de Psihodramă Clasică.
 3. Dr. Grațiela Sion – Doctor în Științele Educației, Conferențiar universitar Universitatea Spiru Haret, psihoterapeut specialist atestat CPR, formator în psihodramă, Membru în Comisia Profesională a SPJLM.
 4. Dr. Gabriela Dima – Conferențiar universitar doctor la Universitatea Transilvania din Brașov, Facultatea de Sociologie și Comunicare, Departamentul de Științe Sociale și ale Comunicării. Formator psihoterapie Psihodrama clasică.

Recomandări cazare

Costurile pentru cazare vor fi suportate de fiecare participant în parte. Noi am verificat pentru dumneavoastră câteva opțiuni. Vă prezentăm câteva recomandări aici

Recomandări restaurante

Fabrica de bere – restaurant cu specific românesc. Distanță 1 minut mers pe jos. https://euphoria.ro/

Miko – restaurant cu specific unguresc. Distanță 6 minute mers pe jos. https://restaurantmiko.ro/en/homepage/

Memo 10 – mâncare bună și ne-scumpă. Str. Memorandumului nr. 10, cantina Primăriei Cluj-Napoca, cu specific românesc.

Samsara – restaurant vegan și vegetarian. Distanță 20 minute mers pe jos.  https://samsara.ro/

^^^ ”Vinerea verde”. Vă încurajăm să profitați de transportul public gratuit din Cluj în ziua de vineri. 

Nu ne-am mai întâlnit fizic de la Conferința din 2019 de la Brașov. După trei ani de online, așteptăm acum cu emoție și nerăbdare să ne revedem!

Ne puteți contacta la email spjlm.cd@gmail.com

Echipa de organizare