”Somnul ne dă jos hainele realității, ne înarmează cu o libertate teribilă, iar orice dorință devine de îndată faptă. Un om priceput va descifra visele sale pentru a se cunoaște pe sine.” (Emerson)

”Orice rol am avea în vis, noi suntem autorii, este visul nostru și noi i-am scris scenariul.” (Erich Fromm)

Visele preocupă omenirea încă din cele mai vechi timpuri, servind drept ferestre către subconștient. Ele dețin informații valoroase despre emoțiile, temerile, dorințele și problemele noastre nerezolvate. Deslușirea limbajului viselor necesită o abordare nuanțată, iar Psihodrama și desenul oniric oferă un cadru dinamic inedit pentru această explorare. Prin intermediul acestora creăm o punte între conștient și subconștient, facilitând o înțelegere mai profundă a viselor, ducând la rezultate terapeutice puternice. Prin exteriorizarea imaginilor onirice, se permite o reprezentare tangibilă a lumii viselor.

Această lucrare cuprinde un studiu de caz al unei sesiuni de explorare a viselor nocturne în cadrul grupului, prin psihodramă și desen oniric, oferind exemple de activități parcurse de participanții la grup, desenele acestora, observații ale participanților privind relația dintre visele nocturne și viața lor, observații privind procesul terapeutic, etc.